Kaportadaki Güneş Yanıkları Nasıl Geçer?
28
Temmuz

Kaportadaki Güneş Yanıkları Nasıl Geçer?

Koyu renk araç sahipleri ve sıcak bölgelerde yaşayanların başına gelen güneş yanıkları can sıkıcı bir durumdur. Kaporta boyasında oluşan yanıklar temelde güneşin yakıcı etkisinden kaynaklansa da bazı yan faktörlerde oluşumunu hızlandırmaktadır. Ağaç reçineleri, kuş pislikleri, boyanın üstüne gelen kimyasallar, araca yapışan brandalar ve zift güneş ışınlarıyla birleştiğinde araç boyasının verniğini yakar.  Otomobillerin daha parlak görünmesi için boyanın üzerine uygulanan vernik güneşin ve diğer etkenlerin birleşimiyle yanıp kavlanır. 

Uzun süre güneş altında yatan araçlarda oluşan bu durum dışarıya kötü bir görüntü verir. Kaporta ile sınırlı kalmayarak otomobilin döşeme ve iç aksamlarına kadar zarar verebilmektedir. Peki güneş yanığından araçlarınızı korumak için ne yapmalısınız? 

İlk olarak aracınızın uzun süreler güneş altında güneş ışığına maruz kalmasını engellemelisiniz. Aracın boyasına zarar verecek olan kuş pislikleri ve ağaç reçinelerini sürekli olarak temizlemelisiniz. Aracınızın cilasını 2 yılda bir yeniden yaptırmak da oldukça faydalıdır. 

Güneş yanıkları aracın astar boyasına kadar inmiş ise tek çözüm boyama veya folyo kaplamadır. Ancak güneş yanıkları henüz yeni başlamış ise cila ile bir süre daha geciktirilebilir.